Menú

dilluns, 14 de desembre de 2015

BETLEM TRADICIONAL A L'IES GUADASSUAR


Les festes de Nadal giren al voltant de la commemoració del naixement de Jesús, que es celebra el 25 de desembre. El Nadal s’ha convertit en una festa internacional, que s’ha adaptat a cultures molt diferents i que s’ha combinat amb altres celebracions.


El Betlem es una representació escultòrica i tradicional del pessebre on va nàixer Jesús, que sol posar-se en un lloc principal de casa el 8 de desembre, dia de la Puríssima. La tradició procedeix d’Itàlia, on diu que Sant Francesc i Santa Clara la van iniciar al segle XIII, encara que els betlems actuals, amb les típiques figures de fang, s’importaren des de Nàpols fa cosa de 300 anys.

Un any més, al nostre Centre, l’alumnat de religió munta el tradicional Betlem. És una recreació idealitzada dels paisatges i de les escenes al voltant del naixement de Jesús. Amb aquesta activitat volem contribuir a la interpretació d’una tradició autòctona en què poden participar tots i totes aquelles que ho desitgen. 

Les tradicions formen part dels signes d’identitat d’un poble, d’una cultura o d’una civilització. La defensa de les tradicions és un signe de progrès i de modernitat.

BON NADAL A TOTS I A TOTES !!!! 

Cap comentari:

DEIXA'NS EL TEU COMENTARI

Recorda que per millorar el teu IES GUADASSUAR cal donar detalls de la teua proposta, per a què quan llegim el teu comentari entenem perfectament el que ens estàs demanant. Moltes gràcies per la teua col·laboració.