Menú

dimarts, 2 de desembre de 2014

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "EL MEU IAIO"

Fotos de l'acte al Centre Cultural de Guadassuar

El passat 21 de novembre, al Centre Cultural de Guadassuar, es va fer la presentació del llibre “El meu iaio” amb la presència de l’autor Enric Lluch acompanyat per Maria Olmos, presidenta de l’Associació de Guadassuar, i amb Vicente Vercher de l’Editorial La Rosella.

Aquest llibre naix a partir del projecte intergeneracional que AGUAFA realitza anualment aprofitant la proximitat amb les escoles del poble. Este consisteix en la realització d’un Concurs Artístic-literari en què els més menuts, mitjançant pintura, còmic, redacció, poema, etc... mostren com comparteixen habilitats i coneixements amb els seus iaios i iaies. 

Amb el material presentat al concurs s’elabora un llibret anomenat “Els meus iaios” i per a este sempre hem demanat la col·laboració desinteressada d’un escriptor. Enric Lluch col·laborà amb nosaltres a les edicions 2006-2007 i 2008-2009 amb els xicotets relats “El meu iaio” i “Maribel, el iaio, la nina pigallosa i un canari amb sentiments”. 

Este material tan valuós no podia desaprofitar-se i ha sigut quan des de la Federació Valenciana d’associacions de familiars de persones amb Alzheimer (FEVAFA) es va iniciar el projecte de fer un conte físic sobre el relat “El meu iaio” amb la cessió dels drets d’autor del relat per part d’Enric Lluch a Maria Olmos i amb la col·laboració de Carmen Pérez realitzant les fantàstiques il·lustracions que acompanyen a l’entranyable, realista i al mateix temps divertit text que reflexa l’Alzheimer vist des de la perspectiva dels més menuts. 

El resultat final editat per l’Editorial La Rosella és fantàstic i un fabulós regal per als més menuts i per què no també per als majors que no podem evitar riure, plorar i sentir de forma especial la història d’aquest iaio i el seu nét.Aquest acte és una forma d’agrair a l’autor la cessió de la seua història a AGUAFA, sabent que la seua consideració també parteix de la seua proximitat amb la malaltia a través d’un familiar molt estimat per a ell que ja no està present i a la qual volem dedicar aquesta història.

Grup d'alumnat de l'IES Guadassuar que va participar a l'acte

Per amenitzar la presentació, res millor que la participació d’un grup d’alumnes de l’institut de Guadassuar, que posaren música i veu al conte. Esta intervenció va reforçar les paraules de l’autor quan deia que “els xiquets són el nostre futur, la nostra memòria” i va fer que totes les persones que hi assistiren al’acte eixiren del centre cultural amb un somriure als llavis. 

Gràcies a tot l'alumnat participant: Javi Montero, Esther Pau, Louanna Cleries, Enric Pérez, Alejandro Puig, Marta Canet i Ana María Seitán. 

Moltes gràcies també a la professora de francés del nostre institut, Estelle Plaza, per la seua col.laboració i ajuda en la preparació de la lectura del llibre.

Cap comentari:

DEIXA'NS EL TEU COMENTARI

Recorda que per millorar el teu IES GUADASSUAR cal donar detalls de la teua proposta, per a què quan llegim el teu comentari entenem perfectament el que ens estàs demanant. Moltes gràcies per la teua col·laboració.